26 de noviembre de 2012
Ara és hora
Ja no hi ha marxa enrere, els resultats d'aquestes eleccions són ben clars. Catalunya decidirà el seu futur. A Castella li heu donat pensions, escoles, empreses, crèdits i fins i tot un mundial de futbol. Què han donat ells a canvi? Dictadures, intents d'esborrar la nostra llengua, boicot als productes i corrupció per tot arreu. Ha arribat el moment de que aprenguin a viure per ells mateixos, els farà molt bé.

Votar a ERC, tal i com jo hagués fet, ha segut la opció més intel·ligent. Ara no podrà Mas anar pegant voltes ni retrassant el procés, està obligat a realitzar la consulta d'autodeterminació i després actuar en conseqüència, el que li portarà inevitablement a trencar amb la Constitució espanyola. I Junqueras que no es cagui ara i comenci amb l'euro per recepta, parlem de Lluis Companys, que és un tema més interessant.

Però les coses no van a ser tant fàcils. Castella va a intentar per tots els mitjans no perdre els 30.000 milions anuals. Escòcia, Quebec, tota eixa gent forma part d'uns països que no depenen d'ells per a cobrar les pensions. El cas d'Espanya és ben particular: l'imperi dels cabrers té el control polític, però econòmicament depèn d'aquells territoris sotmesos. Eixa és la marca distintiva d'Espanya, no hi ha cap país igual. No van a deixar-vos marxar.

Per tant, heu d'assegurar la fidelitat dels mossos a la Generalitat, i heu de proveir els mitjans humans i tècnics per a que des de Madrid no tinguin la temptació de llançar un atac involucionista contra el legítim dret d'un poble a decidir el que vol ser. Ahir vareu fer una jugada perfecta, però queda molt camí per davant i és hora d'estar alerta.

16:24:26 ---------------------  © A. Noguera

"Mirar el río hecho de tiempo y agua
y recordar que el tiempo es otro río,
saber que nos perdemos como el río
y que los rostros pasan como el agua".
Jorge Luis Borges


Leer los archivos

Entradas destacadas:
Pepito Relámpago - Pepita Nuncabaja - Seis meses en meetic - Etapas de la burbuja